Krieltjes uit de oven

tl;dr: 5 minuten voorkoken, 30 minuten op 200 graden

Handig om al eerder voor te bereiden en dan hele lekkere aardappeltjes bij het eten hebben, terwijl je je handen vrij hebt voor het echte hoofdgerecht.

Ingredienten:

  • Krieltjes (in schil…) afhankelijk van je aantal gasten… 200g pp gaat zeker wel op
  • Knoflook (teentje of 4)
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • Citroen (halve) of wat citroensap
  • Olijfolie
  • Peper/zout

Kook de krieltjes, in de schil, een minuut of 5 voor. (Lelijke plekken eerst weghalen natuurlijk)

Olie in een ovenschaal doen, helft van de knoflook in stukjes snijden andere helft persen, en alle knoflook verdelen in de schaal. Rozemarijn erbij, en in alle 4 de hoeken een partje citroen (of even knijpen in het citroensap-flesje).

Aardappels er op in de schaal en nog wat olie, peper en zout erover.

Nu, of afdekken en later gebruiken, of direct de oven in op 200 graden, ongeveer 25 tot 30 minuten. Halverwege (na kwartiertje dus) even omscheppen en ruiken hoe fijn het al is.

Serveren met Mayonaise 🙂

En vergeten om een foto te nemen toen het uit de oven kwam…

Plaats een reactie