Pizza (“from scratch”)

Vroeger was mijn pizza-from-scratch inderdaad bijna from scratch (vooral het zelf deeg en tomatensaus maken). Sinds de (houtoven) pizzabodems in de koeling, ben ik meestal erg lui, en gaat het alleen nog om lekker beleg bedenken.

Tip: niet teveel smaken op 1 pizza, en zeker geen “mount pizza”creëren; zonde van de smaak en het wordt dan meestal erg ‘soggy’.

IMG-20160122-WA0007

Inspiratie te vinden op de kaart van elke pizzeria, hieronder wat favoriete ingredienten hier in huis, zelf combineren:

  • Mozzarella; bijna verplicht. Insmeren met pesto is leuke variatie.
  • Plakken tomaat
  • Gewone geraspte kaas
  • Geitenkaas
  • Blauwe kaas
  • Ham, of rauwe ham
  • Champignons (voorbakken, tegen vocht)
  • Aubergineplakken (of courgette), wel voorgrillen
  • Paprika
  • Gehakt, voorbakken met wat kruiden, eventueel tabasco voor pit
  • Ui
  • Ontbijtspek of bacon
  • Dunne plakjes knoflook
  • Asperges, kan prima uit potje
  • Ingelegde jalapeno-pepers, onthouden waar ze liggen op de pizza, als je gezin ze niet kan waarderen
  • Een ei voor bovenop

 

Toch nog wat suggesties voor combinaties:

  • Rauwe ham, aubergine, geitenkaas
  • Gehakt, ui, spek, jalapenos, geraspte kaas, knoflook
  • Mozarella, pesto, tomaat
  • Alle kazen die je hebt
  • Mozarella, asperge, champignons, tomaat

20160122_184811

Pizzapunten als snack werken ook prima. Lekker veel verschillende soorten.

Een gedachte over “Pizza (“from scratch”)

Plaats een reactie