Aardappel-egeltjes

Blijkbaar noemt de rest van de wereld dit “hasselback potato”, en gooien Amerikanen er ook nog kaas op. Zweden doen iets met broodkruim erbij. Laat ze maar… 🙂

Gebruik kleine aardappels, vastkokend.

Snij elke aardappel steeds tot ongeveer 80% in, met tussenruimte van een paar millimeter. Zo ontstaan een soort egeltjes. Stop in elke inkeping een dun/klein plakje boter, en strooi er wat zeezout op. (De boter is makkelijker te snijden als deze koud of zelfs bevroren is.)

Zoiets dus, alleen doen ze op de foto om-en-om boter en Parmezaanse kaas in de inkepingen (geen eigen foto, maar via):

scalloped-hasselback-potatoes-recipe-3

Leg de aardappels in een (glazen) ovenschaal en zet het geheel ongeveer 1,5 uur in een oven van 170 graden.

Serveren met een klodder crème-fraiche en verse bieslook.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s